donderdag 18 april 2013

Biscotti.


Ik ben gek op het bakken van taarten, cake's en koekjes. Helaas mislukt er wel eens iets, zo stortte m'n cake in en smaakte die mooie appeltaart toch niet zo lekker. Recepten die wel goedgekeurd zijn zal ik met jullie delen.

Dinsdag kwam er visite en heb ik deze Italiaanse koekjes gebakken. 
Ik had ze in het programma My Kitchen Rules gezien als onderdeel van een recept. De jury was erg te spreken over de koekjes dus ik ging er eigenlijk al vanuit dat ze lekker zouden worden.
En ze waren inderdaad lekker! Ook erg makkelijk om te maken. En de meeste ingrediƫnten heb je al in de kast staan.
Ze zijn alleen minder geschikt voor kinderen, ze zijn namelijk nogal hard!


3 eiwitten
110g fijne kristalsuiker
150g bloem (gezeefd)
250g amandelen

*Verwarm de oven voor op 180 graden.
*Mix de eiwitten stijf totdat je witte pieken hebt. 
(Ik deed dit in zo'n hoog bewaarbakje ipv een kom. Dan vliegt het ei niet de hele keuken door. ;-)
*Voeg rustig al mixend de suiker toe tot je een glanzende massa hebt.
*Roer daarna de bloem en de amandelen erdoor met een lepel.
*Giet het beslag in een ingevette vorm. (Bakspray van Dr. Oetker is handig!)
Ik heb een silicone hartjes vorm gebruikt zo groot als mijn hand.
Je kan ook een muffin vorm gebruiken, dan krijg je ronde plakjes.
*Zet het in de oven voor 30 minuten, wel ff checken tussendoor, niet iedere oven is even heet.
*Haal het amandelbrood uit de vorm en snij er dunne plakjes van.
*Zet de oven op 150 graden en bak de plakjes nog voor 35 minuten. 
Ook nu af en toe even checken of ze niet te bruin worden. Als ze hard aanvoelen zijn ze klaar.

Lekker voor bij de koffie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten